Over Ecolien.nl

Over Ecolien.

Ecolien gaat over op een bewuste en duurzame manier omgaan met jezelf en de wereld om je heen.

Dit betekent dat je hier veel informatie over veganisme vindt, maar ook over hoe je op andere manieren duurzaam kan leven. Het doel is om je handvatten te geven om op een zo makkelijk mogelijke manier hiermee aan de slag te gaan!

Ecolien is niet in het leven geroepen om te oordelen of aan te vallen. Daar creëren we alleen maar afstand door. Wel is deze blog er om ervoor te zorgen dat wanneer jij kiest veranderingen aan te brengen, je dit op een zo eenvoudige en efficiënte manier kunt doen. Om dat te bereiken schrijf ik meerdere keren per week op deze website en bespreek ik alles waar ikzelf tegenaan liep of loop. In de hoop dat jij er oplossingen uit kunt halen.

In de wereld is interesse in veganisme en duurzaamheid al een langere tijd aan het groeien. Echter toen ik zelf veganist werd, 5 jaar geleden, was het helaas heel erg moeilijk om informatie te vinden. Vooral in het Nederlands was er nog veel te groeien.

Ikzelf heb daarom moeten leven van Engelstalige artikelen, wat het soms erg ingewikkeld maakt. Want kookboeken zijn leuk, maar niet als ze niet in Nederland te verkrijgen zijn. En alle namen van die niet-vegan toevoegingen zijn in het Engels echt volledig anders dan in het Nederlands. Hier wilde ik verandering in brengen, want ook in Nederland groeit dit onderwerp steeds meer. En na al die jaren uitzoeken weet ik inmiddels heel wat over hoe je duurzaamheid en een veganistische levensstijl kunt toepassen in je leven.

Ik kan je garanderen dat ik verder gewoon een ‘normaal’ mens ben. En dat is prima – want ook de normale mens kan iets betekenen voor de wereld. Al is dit maar om ervoor te kiezen bewuste keuzes te maken die in ieder geval geen negatieve impact hebben op de wereld.

Lief zijn naar jezelf, de mensen om je heen en de wereld – dat is het doel.

Waarom Ecolien.nl?

Toen ik vier jaar geleden de eerste stap naar een vegan leven zette dacht ik dat ik ‘gewoon’ mijn oude leven vast zou houden, maar dan zonder dieren.
Dit was niet helmaal waar, want hoe langer ik veganist ben, hoe meer de interesse naar een algeheel duurzaam leven groeit. Ik ben zeker nog geen perfecte ‘zero-waster’ die zelfvoorziennend leeft. Nee, ik doe ook maar gewoon mijn best. En ik merk steeds meer dat dit heel lastig kan zijn.

Voornamelijk, omdat er A) te weinig Nederlandse informatie over veganisme & duurzaamheid te vinden is en B) wel interesse in het onderwerp is, maar de meerderheid gewoon niet weet hoé dan.
Op deze blog zul je dan ook veel lezen over de eerste stappen naar veganisme, welke producten vegan zijn en informatie over een duurzaam leven.

Wie Ben Ik?    

Wie ben ik

Hallo daar! Ik ben Eline. Naast dat ikzelf mijn negatieve impact op de wereld graag zo klein mogelijk maak, ben ik ook maar gewoon een doorsnee mens – ik woon ergens vier hoog achter in een flatje in Schiedam. Ik ga gewoon naar de Aldi voor mijn boodschappen en pak de trein naar mijn werk.

Toch heb ik ook zeker geluk als het gaat om mijn eigen vegan wereldje. Het is namelijk zo dat, ongeveer één jaar nadat ik veganist werd, mijn ouders en broer dat ook werden. Daarnaast maakte ik de verandering toen ik nog student was en heb ik dus gezien hoe het is om veganist te zijn als je alleen woont, met huisgenoten en nu ook weer terug bij de ouders (hallo starter op de arbeids/huizenmarkt).

Ik heb beide kanten kunnen ervaren: de irritatie van en naar familie omdat je elkaar maar niet snapt, maar ook hoe fijn het kan zijn als je wél mensen om je heen hebt die je begrijpen.

Dit is ook waarom Ecolien.nl er is – om elkaar een steuntje in de rug te geven of om even je verhaal kwijt te kunnen. Als je dit wilt, kun je onder elk van mijn artikelen (ook deze!) een reactie plaatsen. Ook mag je me een mailtje sturen op info@ecolien.nl. Hulp vragen of je ervaringen delen mag altijd, doe dit dan ook gerust!

Verder schrijf ik ook (in het Engels) op NeatCrystal, waar ik informatie deel over spiritualteit en het gebruik van kristallen.

Waar kun je het beste beginnen?

Dat ligt een beetje aan waar jij staat in je vegan en duurzame leven. Hieronder vind je wat suggesties, waar je hopelijk wel iets mee kunt. Zo niet, dan kun je ook het menu bovenaan de pagina bekijken. Deze is namelijk opgedeeld in onder andere een ‘Vegan FAQ‘, ‘Vegan Boodschappenlijst‘, ‘Is het vegan?‘ en ‘Product Reviews‘.

Verder vind je deze artikelen misschien ook wel interessant:

Veel plezier & succes!