Alpro Mild and Creamy Yoghurt Review


Alpro heeft ondertussen al heel wat variaties op de markt gebracht wat betekent dat we heel veel keus hebben. Het leek me een goed idee om vandaag de Mild & Creamy variant te reviewen. Ik heb hier namelijk al veel goeds over gehoord en ben erg nieuwsgierig geworden!

Nu moet ik wel zeggen, ik ben vaak niet al te moeilijk als het gaat om ‘vervangende’ producten. Als het lekker smaakt ben ik fan. Het hoeft van mij niet zo op de dierlijke versie te lijken.

Om de yoghurt een kans te geven heb ik vandaag gekozen voor 3 compleet andere versies: Naturel,  Lime Lemon en de Vanille. Zo kunnen we een goed beeld krijgen van de verschillende soorten.

Ik neem je eerst even mee door de algemene eigenschappen van de yoghurt en dan kijken we daarna naar de drie smaken.

Mild & Creamy

De Mild & Creamy yoghurt is te koop in schenkpakken (750ml) en in bekers (500ml). Persoonlijk houd ik van makkelijk en veel en ga ik dus voor de schenkpakken.

Wat ik sowieso al een groot voordeel vind is het feit dat de yoghurt heel goed verkrijgbaar is – je kunt het halen bij elke supermarkt.

Qua voedingsstoffen zit je bij Alpro Mild & Creamy goed. Het bevat weinig verzadigd vet en heeft toegevoegde vitamines B12, D en calcium. Al houdt Alpro ook wel van wat suiker, dus daar is het misschien wel weer even opletten. Gelukkig is er ook een ongezoete variant, waar je indien gewenst je eigen hoeveelheid suikers aan toe kunt voegen.
Verder is het natuurlijk volledig plantaardig, wat betekent dat de dieren je ook bedanken.

Daarnaast vind ik de structuur van deze yoghurt heel fijn. Waar je normaal gesproken bij yoghurts nog heel heftig moet roeren om het waterlaagje weg te krijgen is dat helemaal niet het geval bij de Mild & Creamy pakken. Daarnaast is het mooi glad en heeft het geen klontjes. Een dikke tien van mij!

Zo op het eerste gezicht is er wel één minpuntje wat me in de weg staat: deze yoghurt komt van een A-merk en is dus aan de prijzige kant. Afhankelijk van de supermarkt worden er meerdere euro’s gevraagd voor een pak. Deze pakken zijn dus nog lang niet zo goedkoop als de yoghurts van koemelk, maar dit zal op termijn wel veranderen.

Naturel

In het kort: prima yoghurt zonder vervelende nasmaak.

Alpro Soya Mild & Creamy Nature

Ik heb al een aantal jaar geen dierlijke producten meer op, wat betekent dat ik de smaak van yoghurt gemaakt van koeienmelk ook niet helemaal meer voor me kan halen. Of dit dus precies zo smaakt durf ik je niet te vertellen. Echter, vind ik de Mild & Creamy wel het meest smaken zoals je verwacht bij yoghurt. Een beetje zurig en romig.

Daarnaast is deze yoghurt ook lekker mild. Het heeft geen extreme smaak en ik proef hier ook geen typische soja- of vanillesmaak bij. Dit staat me heel erg aan – ik wil yoghurt proeven, geen boonwater.

Verder is dit ook de goedkoopste Mild & Creamy yoghurt, maar op 1.99 is dit nog steeds 50 cent duurder dan de goedkoopste soja yoghurt bij de Albert Heijn. Maar goed, dit vind ik persoonlijk ook echt wel te merken qua smaak & structuur. Dit is gewoon veel beter.

Lime Lemon

In het kort: heel sterk in smaak, maar meer zoet dan zuur.

Alpro Soya Mild & Creamy Lime Lemon

Deze Mild & Creamy variant is erg sterk van smaak en lekker verfrissend. Persoonlijk vind ik de smaak iets té enthousiast. Ik kies er daarom voor om het te mixen met een ongezoete soja yoghurt. Ik gebruik hiervoor het liefst een goedkope, want het is alleen om de smaak wat af te zwakken. Mijn favoriet hiervoor is dan ook de AH ongezoete soja yoghurt.

De combinatie van de Alpro Lime Lemon yoghurt & de AH ongezoete yoghurt is voor mij perfect. Je proeft zeker nog het frisse van de Alpro yoghurt, maar het is niet meer zo heel heftig. Daarnaast scheelt het ook weer geld, zoals gezegd is de Mild & Creamy niet de meest goedkope soja yoghurt.

Daarbij vind ik wel dat Alpro het qua structuur helemaal te pakken heeft. Deze yoghurt is niet super waterig, maar ook niet van kwark dikte. Het blijft een beetje op je lepel hangen. Toch is dit wel echt persoonlijke voorkeur, anderen vinden deze yoghurt misschien iets te dun.

Ook deze Mild & Creamy variant heeft geen raar nasmaakje. Hij proef heel sterk naar citroen & limoen maar is niet zuur, wat ik in eerste instantie wel verwacht had. De yoghurt gaat eerder naar de zoete kant. Al met al een prima yoghurt!

Vanille

In het kort: heel erg zoet en meer vla dan yoghurt. Wel heel erg lekker.

Alpro Soya Mild & Creamy Vanille

Het eerste wat bij me op komt als ik deze yoghurt proef is zoet. Heel erg zoet… écht heel zoet. Dit is voor mij meer een toetje dan een ontbijt. Er zit niets zurigs in, wat normaal gesproken wel het geval is bij yoghurt. Ik vind het daarom meer vla dan yoghurt.

Gelukkig houd ik wel van zoetigheid en staat deze smaak me dus wel aan.
Daarnaast zie je de vanille spikkels ook echt zitten in deze yoghurt en is het iets gelig van kleur, wat mee helpt in de smaak beleving. Dit laatste is trouwens gedaan met kurkuma, dus geen vervelende kleurstoffen waar je je zorgen om moet maken.

Net als bij de Lime Lemon variant is de smaak goed te proeven – er is geen twijfel over mogelijk dat dit vanille is.

Als ik deze yoghurt dus gebruik is het als toetje en voeg ik er het liefste nog warme stukjes appel en kaneel aan toe. Ik vind dit echt een van de lekkerste en makkelijkste desserts op de hele wereld.

Conclusie?

Vind ik de Alpro Mild & Creamy yoghurts die euro’s waard? Ja, dat zeker! Ze zijn fijn van structuur en klonteren niet. Daarnaast zijn ze lekker sterk van smaak. Voor de Lime Lemon en de Vanille misschien iets té voor mij, maar dit is ook persoonlijke voorkeur. Toch, als je deze mixt met een goedkope yoghurt of als dessert gebruikt zijn ze voor mij perfect! Soms moet je even creatief zijn 😊

Wil je meer lezen over de Alpro Mild & Creamy yoghurts? Op de AH website vind je alle specificaties!

Welke merk soja yoghurt is jouw favoriet? Laat het me weten in de reacties!

Eline

Ecolien is de blog waar ik schrijf over mijn interesse in een bewuste en duurzame manier van leven. Ik hoop je voldoende handvatten te geven om dit op een zo makkelijk mogelijke manier te doen!

One thought on “Alpro Mild and Creamy Yoghurt Review

  1. Pingback: Vegan Knoflooksaus Maken – 3 manieren - Ecolien

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recente Posts