Kips Vega Filet Americain Review


Het vega schap word de laatste jaren steeds groter. Waar we een aantal jaar geleden alleen nog tofu, tempeh en af en toe een bonenburger konden eten, ligt de supermarkt nu vol met lekkere dingen. Om aan deze vraag te voldoen gaan ook steeds meer vleesproducenten mee in de vega revolutie. Zo ook Kips, bekent van de leverworst.

Ik ben een rondje supermarkt gegaan om de vegan pate’s en filet amercain te proeven. Om het een eerlijke kans te geven heb ik ook gelijk mijn broer & ouders gevraagd om mee te doen, zo krijg je verschillende perspectieven!

Kips Vegan Producten

In dit artikel vind je onze mening van de Filet American. Als je ook de paté review wilt lezen, kun je hier klikken: Kips Vega Paté Review.

Kips Vega Filet Americain        

Kips verkoopt de filet americain in één grote rol en in kleintjes. Wij gingen vandaag voor de grote rol, omdat deze minder plastic bevat. De kleintjes zijn echter wel handig, omdat één rolletje precies genoeg is voor twee boterhammen. Ze zijn dus wel echt ideaal om mee te nemen.

De verpakking is typisch kips, maar dan met een groene label in plaats van Kips rood. Ideaal, want zo zijn alle versies goed te onderscheiden. Naast de verpakking doet ook het product zelf meteen denken aan de filet americain die je gewend bent. Hij is glad met een goede oranje kleur. Eigenlijk precies zoals je verwacht dus.

Bij het openmaken ruik je al meteen een sterke, goed te herkennen geur. Het is namelijk grotendeels gemaakt van tomaat en dat ruik je.

Qua smaak is deze filet americain lekker kruidig en proeft het niet teveel naar typisch ‘plant’. Smaakt zoals filet american gemaakt van dieren? Nee, want dat is het niet. De tomaat komt hier sterk naar voren, maar dat is prima.

Waar we wel een klein beetje moeite mee hadden was het feit dat deze filet americain erg zoet is.
Wij vonden het té zoet en na het lezen van de ingrediëntenlijst bleek waarom: er zitten maar liefst drie verschillende soorten suiker in.

Nu is dit niet zozeer een gezondheidsblog, dus maak ik me hier niet zo druk om. Je eet filet americain ook niet voor de gezondheid. Toch, we vonden het te zoet om er meerdere broodjes van in de mik te gooien. Ook vond ik persoonlijk dat het een apart nasmaakje had, maar mijn ouders en broer vonden dit niet. Weer een gevalletje “Eline is aan het zeuren” denk ik.

Kips Vegan Filet Americain

Qua structuur waren we ook blij – hij is lekker smeerbaar en heeft geen rare klonten. Wel is het een beetje vezelig, waardoor het er echt uit ziet als een filet americain zoals je gewend bent.

Conclusie?

Dit is een prima filet americain. Toch zullen wij het niet nog vaak kopen, gewoon omdat hij te zoet is voor ons. We gaan dan liever voor de Vegetarische Slager filet american. Ja, die is wat duurder, maar niet zo zoet als deze van Kips. Houd jij echter wel van zoet, dan is dit een lekkere filet american waar echt veel smaak aan zit.

Wat vind jij van de Kips producten? Laat het me weten in de reacties!

Benieuwd naar de voedingswaarden van deze filet americain? Deze vind je op de Kips website.

Eline

Ecolien is de blog waar ik schrijf over mijn interesse in een bewuste en duurzame manier van leven. Ik hoop je voldoende handvatten te geven om dit op een zo makkelijk mogelijke manier te doen!

2 thoughts on “Kips Vega Filet Americain Review

  1. Pingback: Vegan Broodbeleg: 54 Opties - Ecolien
  2. Pingback: Vegan Broodbeleg: 55 Opties - Ecolien

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recente Posts